Ukrainā no Krievijas ar kaujām ielauzusies kaujinieku autokolonna

Naktī uz otrdienu no Krievijas Ukrainā ielauzusies kaujinieku autokolonna, pavēstīja Ukrainas robežsardze.

Ap plkst.3.30 robežsardzes Luhanskas nodaļas vienības "Birjukovo" robežsargi pamanījuši kolonnu, kurā bijušas vairākas kravas automašīnas, vieglās automašīnas un mikroautobusi, kas no Krievijas virzījusies Ukrainas robežas virzienā.

Plkst.3.40 tā šķērsojusi robežu, kur to ar uguni sagaidīja robežsargu vienība. Sākusies kauja.

Robežpārkāpējiem, pametot aizsega grupu, daļēji izdevies ielauzties Ukrainas teritorijā Antracita pilsētas virzienā.

Kauju gaitā robežsargiem izdevies pārtvert vienu mikroautobusu un divus vieglos automobiļus. Viens kaujinieks guvis smagus savainojumus.

"Aizturētajos automobiļos bija pilns ar Kalašņikova automātiem, rokas prettanku granātmetējiem un sprāgstvielām," teikts paziņojumā.

Ukrainas robežsardze jau iepriekš ziņoja, ka Krievijas teritorijā desmit kilometru dziļumā iepretim Doņeckas apgabala robežsardzes dienesta "Dmitrovka" atbildības posmam sakoncentrētas 40 kravas automašīnas "KamAZ" ar bruņotiem cilvēkiem.

"Domājams, daļa šo automobiļu šķērsoja Ukrainas valsts robežu Luhanskas robežsardzes vienības posmā," teikts paziņojumā.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Svētdien Ukrainā notika prezidenta vēlēšanas, kurās uzvaru guvis uzņēmējs, miljardieris, viens no redzamākajiem Maidana protesta kustības atbalstītājiem Petro Porošenko.

Krievija februāra beigās okupēja Krimu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins visu Krimas krīzes laiku kategoriski noliedza, ka Krimā atrastos Krievijas karavīri, un apgalvoja, ka tur darbojas tikai un vienīgi Krimas "pašaizsardzība".

Neraugoties uz to, viņš 17.aprīlī televīzijas "tiešās līnijas" pārraides gaitā atzina, ka pirms Krimas "referenduma" un arī turpmāk Krimas pussalas teritorijā atradās vairāk nekā 20 000 Krievijas karavīru.

Svarīgākais