Doņeckas separātisti kaujiniekiem par marodierismu piespriež nāvessodu

© Scanpix

Promaskaviskie separātisti Doņeckā, Ukrainas austrumos, saviem kaujiniekiem par marodierismu, cilvēku nolaupīšanu un kaujas pozīciju pamešanu piesprieduši nāvessodu nošaujot.

Atbilstoša tā dēvētās Doņeckas tautas republikas kaujinieku komandiera Igora Strelkova pavēle nolasīta mītiņā Slovjanskā.

"Ar šo paziņoju, ka ar Doņeckas tautas republikas (DTR) zemessardzes karalauka tiesas 24.maija lēmumu par marodierismu, bruņotu laupīšanu, cilvēka nolaupīšanu, kaujas pozīciju pamešanu un pastrādāto noziegumu slēpšanu (..) piespriests nāvessods nošaujot DTR zemessardzes komandierim Dmitrijam Slavovam un DTR zemessardzes vada komandierim Nikolajam Lukjanovam. Spriedums izpildīts," teikts dokumentā, kuru tviterī publicējis reportieris Andrejs Krasnoščekovs.

Dokumentā pausts brīdinājums, ka šāds sods var tikt piespriests arī civiliedzīvotājiem.

"Brīdinu visus karotājus, kā arī Slovjanskas iedzīvotājus, ka par augstākminētajiem un citiem smagiem noziegumiem, kas tiks pastrādāti karadarbības zonā, arī turpmāk sodi tiks piespriesti stingri un bez žēlastības," teikts pavēlē.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Svarīgākais