Luganskā izsludināts kara stāvoklis, sākušās kaujas

Luganskas pašpasludinātās Tautas republikas vadītāji šodien reģionā izsludinājuši kara stāvokli, vēsta Ukrainas mediji.

Luganskas apgabalā kaujinieki uzspridzinājuši gājēju tiltu, kad pa to sākušas pārvietoties Ukrainas armijas vienības. Sākušās cīņas un tajās bojā gājis viens, bet ievainoti divi cilvēki.

Krievijas atbalstītie separātisti Luganskas reģionā ceturtdien sagrābuši savā kontrolē četras ogļraktuves un pieprasījuši, lai raktuvju strādnieki atdotu visas viņu rīcībā esošās sprāgstvielas.

Luganskas separātistu līderis Valērijs Bolotovs vērsies pie Krievijas prezidenta Vladimira Putina, aicinot viņu ievest "republikā" karaspēku - miera uzturētāju. Šis lūgums pamatots ar "Ukrainas armijas agresijas aktu pret mierīgajiem iedzīvotājiem".

Ukrainas Aizsardzības ministrija paziņojusi par to, ka valsts armijai uzbrukuši pagaidām nezināmi cīnītāji un šajās sadursmēs ir gan bojāgājušie, gan ievainotie, vēsta ārvalstu mediji.

Ukrainas spēku pusē ir vismaz deviņi bojāgājušajie un ap 30 ievainotie.

Kijeva aicinājusi steigšus sasaukt ANO Drošības padomes sēdi, lai spriestu par situāciju Ukrainā.

Jau vēstīts, ka Ukrainas robežsargi Luganskas apgabalā naktī uz ceturtdienu atvairījuši vairākus bruņotus uzbrukumus.\Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Pasaulē

Atklājusies Krievijas Aizsardzības ministrijas blēdība - žurnālistiem izdevies noskaidrot, ka vietējie obligātā dienesta karavīri viņiem nezinot, reģistrēti kā līgumkaravīri, raksta “dialog.ua”.

Svarīgākais