Greenpeace tiesās par nelikumīgu ielaušanos valsts pasākumā

Dānijas policija piektdien izvirzīja apsūdzības trim vides aizstāvju organizācijas "Greenpeace" aktīvistiem par nelegālu iekļūšanu valsts īpašumā, kad karaliene Margrēte II parlamenta ēkā rīkoja svinīgas vakariņas par godu ANO klimata samita dalībniekiem.

"Mēs nolēmām izvirzīt pret viņiem apsūdzības par nelegālu iekļūšanu valsts īpašumā, jo mēs [notikušo] uzskatām par nopietnu incidentu un viņi tiks tiesāti," informēja Kopenhāgenas policijas pārstāvis Džonijs Lunnbergs.

Aktīvisti tika aizturēti pie Dānijas parlamenta pirms svinīgā pasākuma.

Protestētāji, kas pie ēkas piebrauca limuzīnā, bija tērpušies smokingos un sarkanā zīda vakarkleitā.

Kā liecina ziņu aģentūras AFP rīcībā nonākušais video, pie ēkas ieejas demonstranti atritināja dzeltenus plakātus, kuros bija rakstīts "politiķi runā, līderi rīkojas".

Tāpat uz parlamenta un Dānijas premjerministra biroja ēkām "Greenpeace" aktīvisti projicēja uzrakstu "Nenododiet mūsu bērnu nākotni" angļu, franču un vācu valodā, atklāja organizācija.

Tā bija jau otrā reize nepilnu divu nedēļu laikā, kad organizācijas aktīvisti izšķīrās par šādu protesta veidu.

11.decembrī demonstranti pārsteidza Eiropas Savienības (ES) samita amatpersonas, pie ēkas ieejas pēkšņi izlecot no kādas automašīnas.

Pasaulē

Krievija pastiprina virtuālo privāto tīklu (VPN) pakalpojumu bloķēšanu un cenšas slēgt interneta telefoniju, lai ierobežotu iedzīvotāju piekļuvi patiesai informācijai un pastiprinātu viņu uzraudzību, teikts britu militārā izlūkdienesta jaunākajā ziņojumā.

Svarīgākais