Lietuvas autopārvadātāju asociācija piegādās pārtiku saviem šoferiem pie Latvijas robežas

Lietuvas nacionālā autopārvadātāju asociācija "Linava" gatavojas piegādāt pārtiku un dzeramo ūdeni lietuviešu autopārvadātājiem, kas iestrēguši garajās rindās pie Latvijas un Krievijas robežas, vēsta Lietuvas radio. Palīdzības kravas vedēji plāno doties ceļā šovakar.

Lietuvas autopārvadātāju asociācija piegādās pārtiku un dzeramo ūdeni saviem šoferiem rindās pie Latvijas un Krievijas robežas

Tiek lēsts, ka pie robežas izveidojusies vairāk nekā 13 kilometrus gara rinda, kurā gaida arī vairāk nekā 200 lietuviešu.

"Ir skaidrs, ka šī nedēļas nogale un nākamā nedēļa mūsu šoferiem pie Latvijas un Krievijas robežas būs ļoti smaga. Tādēļ esam nolēmuši nekavējoties saviem šoferiem nosūtīt pārtiku. (..) Šādā situācijā vilcināties tiešām nedrīkst," pastāstījis asociācijas preses sekretārs Gītis Vincevičs.

Pēc viņa prognozēm, nedēļas nogalē situācija var vēl pasliktināties.

Jau ziņots, ka Lietuvas autopārvadātājiem, kas iestrēguši garajās rindās pie Latvijas un Krievijas robežas, sāk izbeigties degvielas un pārtikas krājumi. Kā Lietuvas televīzijas ziņu dienestam stāstījuši paši šoferi, viņi tik ilgu piespiedu dīkstāvi nav gaidījuši, tādēļ drīz beigsies pārtika un arī degviela, ko stiprajā salā nākas tērēt daudz. Lai sasildītos, autovadītāji kurina ugunskurus.

Lietuvieši uzskata, ka rinda varētu virzīties uz priekšu straujāk, ja Latvijas mašīnas, kurām Krievijas Federālais muitas dienests noteicis pastiprinātu muitas kontroles procedūru, stātos atsevišķā rindā, bet šobrīd bez rindas tiekot laistas tikai tās kravas, kurās ir ātri bojājošās preces.

Lietuvas autopārvadātāju asociācija saviem biedriem ieteikusi uz Krieviju doties caur Baltkrieviju, bet, lai mainītu maršrutu, vajadzīgi papildu dokumenti. Turklāt saskaņā ar asociācijas datiem rindas jau veidojas arī Medininku robežkontroles punktā pie Baltkrievijas robežas.

Kā ziņots, sakarā ar pastiprināto kontroli Latvijas autopārvadātājiem, ko sācis Krievijas Federālais muitas dienests, pie Latvijas un Krievijas robežas Terehovas un Grebņevas muitas kontroles punktos strauji palielinājušās kravas automašīnu rindas.

Lietuvieši ar šādām problēmām pie Latvijas un Krievijas robežas saskārās jau augusta sākumā, kad pastiprinātas pārbaudes Maskava bija noteikusi Lietuvas automašīnām.

Svarīgākais