Itālijas flote Vidusjūrā izglābj vairāk nekā 500 imigrantus, tostarp 133 bērnus

© F64

Itālijas jūras flote otrdien izglābusi vairāk nekā 500 imigrantus, tostarp 133 bērnus, kuri mēģināja sasniegt Itālijas krastus, šķērsojot Vidusjūru divās pārpildītās laivās.

Izglābto imigrantu vidū ir arī 64 sievietes.

Flotes helikopters pamanīja laivas pirmdien uz dienvidiem no Sicīlijas. Sliktie laikapstākļi aizkavēja glābšanas darbus, kas tika veikti otrdien ar tuvumā esošo tirdzniecības kuģu palīdzību.

Kopš tā dēvētā arābu pavasara 2011.gadā, kas aizsāka revolūcijas Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā, simtiem tūkstošu bēgļu un ekonomisko migrantu mēģinājuši šķērsot Vidusjūru, lai nokļūtu Eiropā.

Šogad vien Itālijā ieradušies jau vairāk nekā 36 000 imigrantu, galvenokārt no Lībijas, Eritrejas, Somālijas un Sīrijas.

Pērnajā oktobrī, nogrimstot diviem imigrantu kuģiem, pie Itālijas krastiem dzīvību zaudēja vairāk nekā 600 cilvēku. Pēc šīm traģēdijām Itālija Vidusjūras ūdeņos izvērtusi vērienīgu nelegālo imigrantu kuģu meklēšanas operāciju, kurā iesaistīti kuģi, helikopteri un bezpilota lidaparāti.

Operācijai dots nosaukums "Mare Nostrum" ("Mūsu jūra").

Itālijas iekšlietu ministrs Andželīno Alfāno pārmetis Eiropas Savienībai (ES), ka tā nepalīdz Itālijai risināt imigrantu problēmu.

"Vidusjūra nav Itālijas robeža, bet Eiropas robeža," norādīja ministrs.

Svarīgākais