Separātisti Slovjanskā no mīnmetējiem apšauda valdības spēku pozīcijas

© instagram

Promaskaviskie separātisti Slovjanskā, Ukrainas Doņeckas apgabalā, no mīnmetējiem atkal apšaudījuši valdības spēku pozīcijas, otrdien paziņoja organizācijas "Informatīvā pretošanās" pārstāvis Dmitro Timčuks.

Šāviņi uz Ukrainas karavīru pozīcijām Karačuna kalnā raidīti no pilsētas dzīvojamo namu kvartāliem.

"Apšaude, ievērojot teroristu rindās izveidojušos "tradīciju", veikta no dzīvojamo namu kvartāliem. Četri drošības spēku pārstāvji ir ievainoti," norādīja Timčuks. Ievainotie Ukrainas karavīri uzreiz ar helikopteriem evakuēti.

Arī pirmdien parādījās ziņas, ka teroristi no mīnmetējiem apšaudījuši Ukrainas spēku pozīcijas Slovjanskas Karačuna kalnā, kur atrodas televīzijas tornis.

Vienā kauju epizodē pirmdien separātisti valdības spēkus apšaudījuši no slēpņa, kas bijis izvietots kādā Slovjanskas bērnudārzā.

Atbilstoši ziņu aģentūras "Ukrinform" informācijai kaujās Slovjanskā un tās apkaimē Ukrainas bruņoto spēku karotāji iznīcinājuši ne mazāk kā 100 kaujiniekus.

Telekanāls "1+1" pirmdien ziņoja, ka Slovjanskas morgs ir pārpildīts, bet separātistu kaujinieki tiek glabāti piepilsētas mežos.

"Slovjanskas morgs ir pārpildīts ar nogalināto teroristu līķiem. Šobrīd daudzi kaujinieki tiek vienkārši aprakti mežos līdzās pilsētai. Viņu vidū ir daudz čečenu (kadiroviešu) un osetīnu," ziņoja telekanāls.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki kopš aprīļa vidus Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Slovjanska separātistu kaujinieku kontrolē atrodas kopš aprīļa vidus.

Pasaulē

Atklājusies Krievijas Aizsardzības ministrijas blēdība - žurnālistiem izdevies noskaidrot, ka vietējie obligātā dienesta karavīri viņiem nezinot, reģistrēti kā līgumkaravīri, raksta “dialog.ua”.

Svarīgākais