Lielbritānijas princis Harijs apmeklē Igauniju

© Scanpix

Lielbritānijas princis Harijs piektdien un sestdien apmeklēs Igauniju, kur viņš piedalīsies oficiālās ceremonijās, noskatīsies armijas manevru gaitu, kā arī tiksies ar augstākajām valsts amatpersonām.

Igaunijas galvaspilsētā Tallinā 29 gadus vecais princis piedalīsies vainaga nolikšanas ceremonijā Brīvības laukumā, godinot Igaunijas karavīru upurus cīņās par valsts neatkarību.

Vēlāk parlamentā viņš tiksies ar ievainotajiem Igaunijas karavīriem, kas Afganistānā dienējuši britu pavēlniecības pakļautībā.

Harijs, kurš pats ir dienējis Afganistānā un vēl nesen bija helikoptera "Apache" pilots, jau labu laiku piedalās kampaņās, lai palielinātu sabiedrības informētību par ievainotajiem karavīriem, kā arī vāktu viņiem līdzekļus. Tagad princis helikoptera pilota darbu nomainījis pret biroja darbu Londonā.

Sestdien princis vēros armijas manevrus un tiksies ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, bet tad dosies uz Itāliju, kur piedalīsies ceremonijās par godu sabiedroto karavīriem, kas piedalījās Itālijas atbrīvošanas kaujās Otrā pasaules kara gados.

Pasaulē

Paejot trīsdesmitajai gadskārtai kopš prāmja “Estonia” bojāejas rudens vētrā, ir redzams: Zviedrijas valdība arī šodien turpina konsekvento politiku — darīt visu iespējamo un neiespējamo, lai novērstu patiesības noskaidrošanu par to, kas īstenībā izraisīja 852 cilvēku nāvi.

Svarīgākais