"Leversa": Konservēto gurķu pārmarķēšanu veicis Vjetnamas ražotājs

SIA "Leversa", kuras izplatīto konservēto gurķu tirdzniecību šodien apturēja Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), nav veikusi vāciņu pārmarķēšanu; attiecības ar Vjetnamas ražotāju tiks pārtrauktas, biznesa portālam "Nozare.lv" skaidro "Leversa" mārketinga direktors Viktors Bižans.

Vāciņa aplīmēšanu ir veicis produkta ražotājs Vjetnamā un SIA "Leversa" pārmarķēšanu esot konstatējusi tikai kādu laiku pēc produkta saņemšanas, stāsta Bižans.

Lai nepieļautu šādas situācijas atkārtošanos, SIA "Leversa" ir pieņēmusi lēmumu pārtraukt attiecības ar šo Vjetnamas ražotāju, kā arī kopā ar juristiem tiek izskatītas iespējas piedzīt zaudējumus tiesas ceļā, atklāj Bižans.

Bižans arī norāda, ka pārmarķēto produktu daudzums, kurš tika piegādāts mazumtirdzniecībā, veidoja nelielu daļu no kopējā atklātā pārmarķēto produktu skaita piegādātajā partijā. Tā kā produkta kvalitāte un pircēju drošība uzņēmumam ir vissvarīgākā, produkcija no veikaliem tiek atsaukta.

Visiem pircējiem, kas produktu veikalā atgriezīs ar čeku, SIA "Leversa" pirkuma summu kompensēs individuāli. Ja pircējam pirkuma čeks nav saglabāts, jāsazinās ar preces izplatītāju SIA "Leversa" pa bezmaksas tālruni 8000 990 vai jāgriežas faktiskajā adresē: Uriekstes iela 8b, Rīgā.

Pārtikas vairumtirgotājs SIA "Leversa" dibināts 2000.gadā ar pamatkapitālu 335 797 eiro. Pērn uzņēmums apgrozīja 7,6 miljonus eiro un guva peļņu 162 748 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums vienādās daļās pieder Bižānam un Nikolajam Adamovičam.

Kā ziņots, veicot pārbaudes pārtikas veikalos, PVD inspektori apturēja konservētu gurķu ar beigušos derīguma termiņu tirdzniecību. PVD inspektori konstatēja, ka tirdzniecībā esošajiem konservētajiem gurķiem stikla burkās "Marinēti gurķi ungāru gaumē" ir beidzies derīguma termiņš, atklājot, ka produkta derīguma termiņš beidzies jau 2011.gadā.

Veikalos realizācijā esošajiem konservētajiem gurķiem "Marinēti gurķi ungāru gaumē" etiķetē norādītais izplatītājs ir SIA "Leversa", produkta neto masa ir 680 grami un ražošanas datums 2014.gada 4.janvāris, bet derīguma termiņš 2017.gada 4.janvāris, produkts ražots Vjetnamā.

Produkts ir aizvākots ar metāla vāku, uz vāka uzlīmēts zaļš papīrs, noplēšot papīru, var redzēt, ka vāks daļēji pārkrāsots, zem krāsas var redzēt ražošanas datumu 2009.gada 5.novembri un derīguma termiņu - 2011.gada 5.novembri.

Par pārbaužu laikā konstatēto PVD ir informējis lielveikalu tīklus, un sākta produktu izņemšana.

Tāpat sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Svarīgākais