Turčinovs: Separātistu sarīkotie "referendumi" ir "farss bez juridiska pamata"

© Scanpix/Reuters

Prokrievisko separātistu rīkotie "referendumi" ir "propagandas farss bez jebkāda juridiska pamata," ar šādu paziņojumu pirmdien nāca klajā Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs.

"Farss, kuru teroristiskie separātisti dēvē par referendumu, nav nekas cits kā propaganda, lai piesegtu slepkavības, cilvēku nolaupīšanu, vardarbību un citus nopietnus noziegumus," Ukrainas parlamentā sacīja Turčinovs.

Pēc viņa teiktā, vienīgās "juridiskās sekas" pēc svētdien aizvadītajiem balsojumiem būs tas, ka to rīkotāji tiks saukti pie atbildības.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka Kijeva vēlas "turpināt dialogu ar tiem, kuri atrodas Austrumukrainā, uz kuru rokām nav asiņu un kuri ir gatavi aizstāvēt savus mērķus likumīgā veidā".

LETA jau ziņoja, ka Doņeckā un Luhanskā svētdien notika balsošana separātistu pasludinātajos “referendumos” par atdalīšanos no Ukrainas.

Separātisti paziņojuši, ka Doņeckas apgabalā par atdalīšanos no Ukrainas nobalsojuši 89% vēlētāju. 10% vēlētāju nobalsojuši pret. Vēlētāju aktivitāti sasniegusi 75%.

Luhanskā separātisti rezultātus vēl nav paziņojuši.

Pasaulē

Frontē sacēlusies Krievijas bruņoto spēku 19. tanku pulka uzbrukuma vienība, kas oficiāli pārtraukusi pildīt pavēles un uzsākusi perimetra aizsardzību pret savu vienību, kamēr kalnrači protestē pet varas iestādēm, kas jau vairākus mēnešus nav izmaksājuši algas. Acīmredzot šobrīd Krievijas valdībai neizdodas ieviest kārtību ne frontē, ne pie civilajiem iedzīvotājiem, raksta “dialog.ua”.