ASV astronauts uzrunā augstskolas absolventus no kosmosa

ASV Konektikutas Universitātes inženierijas fakultātes beidzējus no kosmosa uzrunājis un apsveicis astronauts un universitātes absolvents Riks Mastračio. Atrodoties kosmosa stacijā, viņš atlicinājis laiku, lai ierakstītu apsveikumu 400 jaunajiem inženieriem un uzjautrinātu pārējos 5 tūkstošus pasākuma apmeklētāju.

"Diemžēl es nevarēju būt kopā ar jums visiem šajā brīdī, taču esot kosmosā es mēģināju izdomāt veidu, kā šo runu padarīt atšķirīgāku un interesantāku par tām, kas jau pirms tam ir bijušas katru gadu.  Un tad es sapratu- atrodos bezsvara stāvoklī! Tāpēc man varbūt vajadzētu uzrunāt jūs, atrodoties citādākā stāvoklī," ierakstītajā video apsveikumā augstskolas beidzējiem paziņoja Riks Mastračio. Pēc tam 54 gadus vecais astronauts savas jau ceturtās astoņus mēnešus ilgās misijas laikā iepriecināja un smīdināja skatītājus ar runu ačgārnā stāvoklī un metot kūleņus. Aiz Mastračio "peldējusi" arī cepurīte ar universitātes sporta komandas "Haskiji" logo. Video noslēgumā astronauts paziņoja, ka viņam ir pasaulē labākais darbs.

Inženierijas skolas dekāns Kazems Kazerounians, kas noorganizēja astronauta runas ierakstu no kosmosa, stāstīja, ka lielu daļu fakultātes pievērtsies inženierijai likusi tieši kosmosa izpēte un šis ir bijis lielisks veids kā viņu sapņiem pievienot realitāti.