Doņeckā separātisti priekšlaicīgi sākuši referendumu

Doņeckas separātisti, 11. maijā plānoto referendumu sākuši priekšlaicīgi,9. maijā, vēsta UNIAN.

Kā uz pārmetumiem par negodīgumu, taisnojas paši separātisti, referendums sācies tikai divos vēlēšanu iecirkņos un tas bijis saistīts ar situācijas saasināšanos Doņeckā.

"Doņeckas tautas republikas" Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Romāns Ļagins skaidro, ka Mariupolē 9. maijā sākts referendums, ņemot vērā sarežģījušos situāciju reģionā. "Un tieši tas kalpoja par iemeslu Ukrainas armijas darbību aktivizācijai."

"11. maijā paredzētajam  referendumam jau izveidotas 53 teritoriālās komisijas un pavisam Donbasā būs 1527 vēlēšanu iecirkņi. Novērotāji neieradīsies, jo neviens nav gribējis braukt," tā stāsta Ļagins.

Savukārt, RIANOVOSTI vēsta, ka vēlāk Ļagins pa telefonu skaidrojis žurnālistiem, ka nekāda priekšlaicīga referenduma nav bijis," tie visi ir meli un dezinformācija."

Paredzētais referendums Doņeckas un Luganskas apgabalos notiks 11. maijā kā paredzēts.

Pasaulē

Frontē sacēlusies Krievijas bruņoto spēku 19. tanku pulka uzbrukuma vienība, kas oficiāli pārtraukusi pildīt pavēles un uzsākusi perimetra aizsardzību pret savu vienību, kamēr kalnrači protestē pet varas iestādēm, kas jau vairākus mēnešus nav izmaksājuši algas. Acīmredzot šobrīd Krievijas valdībai neizdodas ieviest kārtību ne frontē, ne pie civilajiem iedzīvotājiem, raksta “dialog.ua”.