Ukrainas pilsētā Mariupolē šodien sēru diena

Saistībā ar vakardienas, 9. maija, traģiskajiem notikumiem Mariupolē, kur Ukrainas drošības spēku karavīri atsita separātistu kaujinieku uzbrukumu iekšlietu pārvaldes ēkai, piektdien gāja bojā septiņi cilvēki un 39 tika ievainoti, šodien pilsētā izsludinātas sēras, vēsta UNIAN.

Kauju laikā, kas piektdien Ukrainas austrumos uzliesmoja Mariupolē, nogalināts pilsētas autoinspekcijas priekšnieks, bet pilsētas milicijas priekšnieku Krievijas atbalstītie separātisti nolaupījuši.

Ziņas par milicijas priekšnieka atrašanās vietu ir pretrunīgas. Vieni apgalvo, ka viņš joprojām atrodoties Mariupolē, bet citi, ka viņš aizvests uz Doņecku.

Tiek ziņots, ka kauju laikā snaiperi nogalinājuši arī Dņepropetrovskas teritoriālās aizsardzības brigādes komandieri Sergeju Demidenko.

Savukārt Ukrainas Nacionālās gvardes vienības komandieris ir smagi ievainots.

Saskaņā ar Ukrainas iekšlietu ministra Arsēna Avakova sniegto informāciju, sadursmēs pilsētā tika nogalināti 20 teroristi un četri sagūstīti. Savukārt milicijas zaudējumi ir viens nogalinātais un pieci ievainotie.

Kā savā "Facebook" lapā ziņo pie frakcijām nepiederošais Ukrainas parlamenta deputāts Oļegs Ļaško, čečenu algotņi, kas Mariopulē cīnījušies prokrievisko separātistu pusē, Demidenko līķi apgānījuši, nogriežot tam ausis un izdurot acis.

Tiek ziņots, ka Mariupoles milicijas pārvaldes ēka ir pilnībā nodegusi. Vēlāk saņemtas ziņas, ka uguns pielaista arī pilsētas domes ēkai.

 

Pasaulē

Frontē sacēlusies Krievijas bruņoto spēku 19. tanku pulka uzbrukuma vienība, kas oficiāli pārtraukusi pildīt pavēles un uzsākusi perimetra aizsardzību pret savu vienību, kamēr kalnrači protestē pet varas iestādēm, kas jau vairākus mēnešus nav izmaksājuši algas. Acīmredzot šobrīd Krievijas valdībai neizdodas ieviest kārtību ne frontē, ne pie civilajiem iedzīvotājiem, raksta “dialog.ua”.