Lietuvas armijas tehnikas vienības caur Latviju devušās uz mācībām Igaunijā

© F64

Lietuvas armijas tehnikas vienības šodien caur Latviju devušās uz mācībām Igaunijā, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Vairākos sociālajos tīklos parādījusies informācija, ka Bauskā caur centru policijas pavadībā izvestas kravas mašīnas, uz kurām bija bruņutransports.

Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā aģentūra LETA noskaidroja, ka Lietuvas bruņoto spēku tehnikas vienības Latvijas Militārā policija pavada uz mācībām Igaunijā. Šodien vienības ieradīsies Ādažu bāzē, bet rīt turpinās ceļu uz Igauniju.

Jau ziņots, ka Igaunijā pirmdien sākušās ikgadējās militārās mācības "Kevadtorm" ("Pavasara vētra"), kurās piedalās gandrīz 6000 Igaunijas un NATO sabiedroto valstu karavīru.

Militārās mācības ilgs trīs nedēļas, līdz 23.maijam.

Uz mācībām Igaunijā ieradušās kājnieku vienības no Lielbritānijas un Latvijas, izpletņlēcēju vienība no ASV, kā arī Lietuvas karavīri, kas mācībās iejutušies pretinieku lomā kopā ar Igaunijas elitāro militāro vienību "Scoutsbattalion".

Mācībās piedalās arī Polijas iznīcinātāji "Su-22" un pretgaisa aizsardzības vienība ar raķešu kompleksu "SA-8", kā arī Beļģijas pretgaisa aizsardzības spēki un Francijas armijas kiberaizsardzības vienība.

Pasaulē

Dienvidkoreja ieguvusi izlūkdatus, kas liecina, ka Ziemeļkoreja gatavojas savā robežas pusē saspridzināt abas valstis savienojošos ceļus, pirmdien pavēstīja Dienvidkorejas Apvienotās štābu priekšnieku komitejas pārstāvis sakariem ar presi Li Songs Džuns.

Svarīgākais