Saakašvili: Krievijas plāna izdošanās gadījumā Donbasu gaida Abhāzijas liktenis

© scanpix

Ja tiks realizēts Krievijas plāns Ukrainas austrumos, Donbasu sagaida sagrautās un atpalikušās Abhāzijas liktenis, paziņojis bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili.

"Ja ļaut Putinam iet tālāk, tad Doņeckas nākotne ir - skatieties uz Abhāziju. Bija paradīze zemes virsū, kāds klimats!. Taču no 800-900 tūkstošiem cilvēku, kas tur dzīvoja oficiāli un neoficiāli, palikuši mazāk par 100 tūkstošiem," Ukrainas 1.kanāla programmā "Šuster LIVE" pastāstīja Saakašvili.

"Tur ir gruveši ne tāpēc, ka to nopostīja karš - kara laikā tur sabombardēja trīs vai četras ēkas. Praktiski viss ir sagrauts tāpēc, ka tur nekas nenotiek. Ūdensapgādes nav, veselības aprūpes nav, ienākumu nav. Tāda ir Donbasa perspektīva."

Pēc viņa domām, Krievijas scenārija gadījumā Donbasu gaida tāda pati situācija, kāda ir šobrīd divos ar Maskavas palīdzību atšķeltajos Gruzijas reģionos Abhāzijā un Dienvidosetijā. Saakašvili aicināja visus, kas vēlas "ar savām acīm redzēt, ko Putins gatavo Donbasam", vienkārši aizbraukt uz abiem separātiskajiem reģioniem. "Un tad noskaņojums mainīsies," sacīja Saakašvili.

Viņš arī izteica pārliecību, ka Krievija vēlas pārvērst Ukrainas austrumus par "hronisku slimību", kā arī aicināja Ukrainas varasiestādes aktīvāk vērsties pret separātistiem un teroristiem.