British Airways darbiniekiem aizliedz streikot Ziemassvētkos

Lielbritānijas Augstākā tiesa ir atzinusi, ka British Airways pieteiktais streiks Ziemassvētkos ir nelikumīgs.

Tādā veidā tiesa ir piekritusi British Airways jau iepriekš izteiktajam paziņojumam, ka lidmašīnu apkalpes arodbiedrība Unite nav savus dalībniekus pienācīgi aptaujājusi par streika nepieciešamību.

Unite spriedumu ir nodēvējusi par „necieņu pret demokrātiju” un apsolījusi rīkot atkārtotu savu biedru aptauju, ja neizdosies atrisināt strīdu ar British Airways vadību. Līdz ar to Unite aicina pārlieku nesapriecāties pasažierus, kas nu domā, ka viņu Ziemassvētku ceļojumi vairs nav apdraudēti. „Beigās redzēsim, kurš uzvarēs, un beigās redzēsim īstu demokrātiju un taisnīgumu,” sacīja Unite ģenerālsekretārs Dereks Simpsons.

Tomēr, pat ja arodbiedrība rīkos jaunu aptauju, darba attiecību likumdošana noteic, ka jaunu streiku rīkot varēs tikai jaunajā gadā.

Kā norāda BBC, tiesas lēmums ir tikai pagaidu risinājums, kas izjauc Ziemassvētku streiku, nevis risinājums, jo British Airways vadībai joprojām nav atrisinātas domstarpības par samaksu un personāla politiku.

Pasaulē

Krievijas armijas vadība iepriekš zināja par lielu varbūtību, ka Ukrainas Bruņotie spēki var iebrukt Kurskas apgabalā, piektdien ziņoja britu laikraksts "The Guardian", atsaucoties uz Ukrainas karavīru sagrābtiem Krievijas Iekšlietu ministrijas, Federālā drošības dienesta (FSB) un armijas dokumentiem.

Svarīgākais