Tiesa noraida Kremļa jauniešu prasību pret radiostaciju par goda un cieņas aizskaršanu

Maskavas Presņas rajona tiesa noraidījusi prokremliskās jauniešu organizācijas "Naši" prasību pret radiostaciju "Eho Moskvi" par goda un cieņas aizskaršanu.

Tiesa neuzskatīja, ka publikācijā "Prokremliskā kustība "Naši" vajā žurnālistu Aleksandru Podrabineku un viņa ģimeni", kas ievietota raidstacijas tīmekļa vietnē, būtu aizskarts kustības gods un cieņa.

Kā norādīts spriedumā, nodarījumam ir jāatbilst zināmiem kritērijiem, lai to atzītu par godu un cieņu aizskarošu. Cita starpā informācijai "jābūt nepatiesai" un jāsatur "apgalvojumus, ka prasības iesniedzējs pārkāpis likumu normas vai morāles principus".

Turklāt juridiskas personas var iesniegt prasības vienīgi par kaitējumu to biznesa reputācijai. Bet, tā kā "Naši" ir nekomerciāla organizācija, tai nepiemīt biznesa reputācija, līdz ar to nevar pieprasīt tās aizsardzību.

Podrabineks nokļuva skaļa skandāla centrā pēc tam, kad septembrī kādā publikācijā pauda sašutumu par varasiestāžu prasību, lai Maskavā tiktu novākta šašliku restorāna "Antisovetskaja" ("Pretpadomju") izkārtne.

Organizācija "Naši" apsūdzēja Podrabineku, ka viņš ar savu nostāju apvainojot veterānus. Turklāt prokremliskās organizācijas aktīvisti divas nedēļas pie Podrabineka mājas organizēja piketus.