Kramatorskā pretterorisma kampaņas laikā bojāgājuši seši cilvēki

Pēc sestdien,3. maijā, pretterorisma kampaņas ietvaros Kramatorskā atgūta Ukrainas drošības dienesta (UDD) ēka, lidosta un vietējais televīzijas tornis. Tāpat likvidēti vairāki separātistu kontrolposteņi pilsētas teritroijā.

Ukrainas nacionālā gvarde atguvusi kontroli pār vairākām stratēģiski nozīmīgām ēkām Austrumukrainas pilsētā Kramatorskā, vēsta ziņu aģentūra "Unian".

Savukārt Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs paziņojis, ka valsts armija sestdien pastiprinājusi militāro operāciju, kuras mērķis ir atgūt kontroli pār separātistu ieņemtajām pilsētām.

 Kā ziņo RIA Novosti, operācijas laikā bojāgājuši 6 cilvēki, bet 15 ievainoti un hospitalizēti. Vienlaikus tiek ziņots, ka bojāgājuši arī 10 vietējie iedzīvotāji.

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs arī  norāda, ka pretterorisma operācijas laikā aizturēti 20 kaujinieki. Bet pēc EDSO novērotāju atbrīvošanas Slavjanskā sadursmēs nogalināti 15 cilvēki, 11 no tiem vietējie iedzīvotāji.

Pasaulē

Spānijā šobrīd jo īpaši pastiprinājušies prettūrisma protesti no vietējo iedzīvotāju puses, kuri vairs nespēj izturēt pārmērīgā tūrisma radītās sekas - īpaši smagi tas jūtams Barselonā un Maljorkā, raksta “Reuters”.