Luhanskas separātisti ievieš apgabalā ārkārtējo stāvokli

Luhanskas separātistu līderis Valērijs Bolotovs sestdien paziņojis, ka ievieš apgabalā ārkārtējo stāvokli, izsludina vispārēju mobilizāciju un nosaka komandanta stundu no plkst. 23 līdz 6 no rīta, vēsta UNIAN.

"Katrā pilsētā jāizveido vietējais štābs un jākoordinē tas ar Dienvidaustrumu armijas centrālo štābu," teikts viņa izplatītajā videouzrunā.

Pašpasludinātais "tautas gubernators" norādījis, ka visiem spēka struktūru vadītājiem, kas nav Luhanskas apgabala iedzīvotāji, līdz vakaram jāatstāj apgabala teritorija.

Savukārt visiem milicijas, Ukrainas drošības pārvaldes un armijas struktūrvienību vadītājiem jāierodas Luhanskā, lai dotu zvērestu "Luhanskas apgabala tautai un stātos Dienvidaustrumu armijas štāba pakļautībā".

"Pavēles neizpildīšanas gadījumā jūs tiksiet pasludināti par dzimtenes nodevējiem un Luhanskas apgabala tautas ienaidniekiem un pret jums tiks sperti soļi saskaņā ar kara laika likumiem," viņš piebildis.

""Labējais sektors", visi "ultras" un radikāli noskaņotās organizācijas tiek izsludinātas ārpus likuma un par savu darbību tiks vajāti saskaņā ar kara laika likumiem," paziņojis Bolotovs.

Pēc viņa teiktā, štāba plānos ietilpst arī uzbrukums Kijevai.

Pasaulē

Spānijā šobrīd jo īpaši pastiprinājušies prettūrisma protesti no vietējo iedzīvotāju puses, kuri vairs nespēj izturēt pārmērīgā tūrisma radītās sekas - īpaši smagi tas jūtams Barselonā un Maljorkā, raksta “Reuters”.