Odesā bojāgājuši 42 cilvēki; izsludinātas trīs dienu sēras

Odesas milicija 2.maija nekārtībās, kas izcēlās pilsētas centrā aizturējusi ap 130 nekārtību cēlājus, ziņo UNIAN.

 Jau ziņots, ka  vakar, 2. maijā, Odesā vairāki tūkstoši Ukrainas vienotības piekritēju, tostarp divu futbola klubu līdzjutēji, piektdien pulcējās uz demonstrāciju pilsētas centrā, kur ieradās arī ar nūjām un vairogiem bruņojušies separātistu piekritēji sejas maskās. Viņu starpā izraisījās sadursme, kurā saskaņā ar milicijas sniegto informāciju laisti darbā akmeņi, Molotova kokteiļi un petardes. Miličiem izdevās puses nošķirt, bet pēc kāda laika sadursmes atsākās citā vietā. 

Turpinoties konfrontācijai , izcēlās ugunsgrēks pilsētas Arodbiedrību nama ēkā, kurā gājuši bojā 42 cilvēki, bet ievainojumus guvuši ap 200 cilvēku, to skaitā 22 milicijas  darbinieki. 30 no viņiem saindējušies ar tvana gāzi, vēl astoņi nositušies, lecot pa ēkas logiem.

Tiek ziņots, ka ugunsgrēkā sadeguši 15 Krievijas pilsoņi un 5 personas, kas ieradušās no pašpasludinātās Piedņestras republikas. Odesas slimnīcās  nogādāti 174 cietušie, 25 no tiem smagā stāvoklī. Sāktas apmēram desmit krimināllietas, tiek nopratināti aizturētie. 

 

Pasaulē

Spānijā šobrīd jo īpaši pastiprinājušies prettūrisma protesti no vietējo iedzīvotāju puses, kuri vairs nespēj izturēt pārmērīgā tūrisma radītās sekas - īpaši smagi tas jūtams Barselonā un Maljorkā, raksta “Reuters”.