Promaskaviskie protestētāji Luhanskā iebrukuši reģiona valsts administrācijas ēkā

© lenta.ru

Promaskaviskie protestētāji otrdien iebrukuši reģiona valsts administrācijas ēkā Luhanskā, no notikumu vietas Ukrainas austrumos vēsta ziņu aģentūras AFP žurnālists.

Policijas neapsargātajai ēkai uzbruka aptuveni 3000 cilvēku, kuru pirmajās rindās atradās aptuveni 20 ar metāla stieņiem bruņojušies jaunieši. Viņi izsita logu, lai iekļūtu ēkā, kamēr pārējie gaidīja, līdz tiks ielaisti iekšā, ziņoja AFP žurnālists.

Pirms trim nedēļām prokrieviskie separātisti Luhanskā ieņēma Ukrainas Drošības dienesta (SBU) ēku.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki šomēnes Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins visu Krimas krīzes laiku kategoriski noliedza, ka Krimā atrastos Krievijas karavīri, un apgalvoja, ka tur darbojas tikai un vienīgi Krimas "pašaizsardzība".

Neraugoties uz to, viņš 17.aprīlī televīzijas "tiešās līnijas" pārraides gaitā atzina, ka pirms Krimas "referenduma" un arī turpmāk Krimas pussalas teritorijā atradās vairāk nekā 20 000 Krievijas karavīru.

Svarīgākais