NATO ģenerālleitnats: Krīze Ukrainā ir nostiprinājusi mūsu solidaritāti

© Scanpix

Krīze Ukrainā ir nostiprinājusi mūsu solidaritāti, apliecinot miera uzturēšanas nepieciešamību reģionā, šodien vizītes laikā Latvijā sacīja NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja vietnieks ģenerālleitnants Marks Šislers.

"[NATO līguma] 5.pants nav apspriežams. Ja pret Latviju vai citiem alianses partneriem sāksies uzbrukums, tas būs uzbrukums visai aliansei," sacīja Šislers, piebilstot, ka NATO ne tikai runā, bet arī rīkojas.

Jautāts, kāds varētu būt Baltijas kolektīvais aizsardzības plāns, viņš norādīja, ka plāns ir aizstāvēt mūs no agresijas. "Mēs veicam konkrētus soļus un vērojam notikumu attīstību," sacīja Šislers.

Kā ziņots, NATO Militārās komitejas priekšsēdētāja vietnieks vizītē Latvijā ieradies, lai tiktos ar aizsardzības ministru Raimondu Vējoni (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieri Raimondu Graubi, ar kuriem viņš pārrunā drošības situāciju mūsu reģionā un NATO iesaisti tās stiprināšanā.

Ģenerālleitnants Šislers Latvijā apmeklē arī Gaisa spēku aviācijas bāzi Lielvārdē un Ādažu bāzi, kā arī piedalās NATO Labdarības tirgus organizācijas pasākumā.

Svarīgākais