Stājies spēkā bezvīzu režīms starp Šengenas zonas valstīm un Moldovu

© F64

No šodienas Moldovas pilsoņi ar biometriskajām pasēm varēs ieceļot Šengenas zonas valstīs bez vīzas, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Moldova ir kļuvusi par pirmo Eiropas Savienības realizētās Austrumu partnerības valsti, ar kuru ir spēkā bezvīzu režīms. Bezvīzu režīms tiks attiecināts uz visām Šengenas zonas valstīm, un Moldovas pilsoņi tajās varēs uzturēties uz laiku līdz 90 dienām pusgadā.

Latvijas Ārlietu ministrija apsveic Moldovas pilsoņus ar iespēju ieceļot Šengenas līguma dalībvalstīs bez vīzas un uzskata, ka tas ir nozīmīgs Moldovas valdības, kā arī sabiedrības sasniegums. Tas būtiski atvieglos biznesa sakarus, kā arī veicinās tūrisma attīstību starp Eiropas Savienības dalībvalstīm un Moldovu, kā arī veicinās cilvēku savstarpējos kontaktus.

Vīzu dialogs starp Moldovu un Eiropas Savienību tika uzsākts 2010.gada jūnijā. Tas, ka Moldovai mazāk nekā četru gadu laikā izdevās izpildīt visus nepieciešamos nosacījumus bezvīzu režīma ieviešanai, apliecina valsts valdības stingro politisko apņemšanos un spēju īstenot nepieciešamās reformas savu noteikto mērķu sasniegšanai, norādīts ĀM paziņojumā.

Tāpat šogad ir plānots parakstīt Eiropas Savienības un Moldovas Asociācijas līgumu, kas sevī iekļauj arī visaptverošu brīvās tirdzniecības zonu.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais