Obama: Rietumi gatavo sankcijas pret Krievijas provokācijām Ukrainā

© Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama svētdien paziņojis, ka jaunajām sankcijām, ko starptautiskā sabiedrība gatavojas noteikt Krievijai, ir jāsūta vēstījums Maskavai, ka tai jāpārtrauc savas provokācijas Austrumukrainā.

Prezidents aicināja uz starptautisku vienotību, stājoties pretī krīzei Ukrainā.

"Ir svarīgi spert tālāku soļus, sūtot vēstījumu Krievijai, ka šādas destabilizējošas aktivitātes Ukrainā ir jāpārtrauc," viesojoties Malaizijā, paziņoja Obama.

Reaģējot uz notikumiem Ukrainā, industriāli attīstītās valstis, kas pārstāvētas tā dēvētajā grupā G7, sestdien vienojās vērst pret Krieviju jaunas sankcijas.

Domājams, ka jaunās sankcijas varētu stāties spēkā jau pirmdien.

Arī ASV valsts sekretārs Džons Kerijs norādīja Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam, ka Vašingtona ir nobažījusies par Krievijas karavīru provokatīvo kustību Ukrainas pierobežā un Maskavas atbalstu separātistiem, kuri "mazina stabilitāti, drošību un vienotību Ukrainā".

Tikmēr Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, kurš agrāk, nekā plānots, atgriezās no vizītes Vatikānā, apgalvoja, ka Krievija naktī uz piektdienu vairākkārt pārkāpusi Ukrainas gaisa telpu, ar mērķi izprovocēt Ukrainu sākt karu.

Maskava to kategoriski noliedz.

Svarīgākais