Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas helikopters pēc Kuršu kāpas ugunsgrēka dzēšanas šodien atgriežas bāzē

© F64

Nacionālo bruņoto spēju helikopters "Mi-17", kurš aizvadītajās dienās piedalījās postošā ugunsgrēka dzēšanā Kuršu kāpās, pēc veiksmīgi izpildītā uzdevuma šodien atgriežas Latvijā, aģentūru LETA informēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvis Normunds Stafeckis.

"Patlaban heliktopters un tā abas apkalpes vēl ir Lietuvā. Taču, tā kā uzdevums ir veiksmīgi izpildīts, jau tuvākajās stundās plānots doties atpakaļ uz Lielvārdes bāzi," sacīja Stafeckis.

LETA jau ziņoja, ka 25.aprīlī uz Lietuvu devās NBS helikopters "Mi-17", kas aprīkots ar speciālu mežu un purvu ugunsgrēku dzēšanas aprīkojumu - mīkstu ūdens konteineru "Bamby Bucket", ar kuru no ūdenstilpes var pacelt līdz pat 2,5 tonnām ūdens.

Helikopters un tā apkalpes piedalījās ugunsgrēka dzēšanā Lietuvas Kuršu kāpu nacionālajā parkā. Postošais ugunsgrēks Kuršu kāpās Lietuvā, kas izcēlās piektdien, 25.aprīlī, šodien apdzēsts, taču situācija saglabājas bīstama - lai gan degšanas ar atklātu liesmu vairs nav, vietām zeme vēl gruzd. Uguns nopostījusi kopumā 120 hektārus meža.

Ugunsgrēkā cilvēki nav cietuši, taču nācies zaudēt aptuveni 200 tūkstošus eiro vērtu ugunsdzēsēju mašīnu - tā iestigusi smiltīs, bet traktors, kas izsaukts, lai auto no smilšainā slazda izvilktu, nav paguvis laikā, ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".