Pentagons: Krievijas lidmašīnas vairākkārt ielauzušās Ukrainas gaisa telpā

Pēdējo 24 stundu laikā Krievijas kara lidmašīnas vairākas reizes ielidojušas Ukrainas gaisa telpā, piektdien paziņojis Pentagona pārstāvis, vēsta BBC news.

"Varu apstiprināt, ka vairākos gadījumos pēdējo 24 stundu laikā Krievijas lidmašīnas ielidojušas Ukrainas gaisa telpā," pavēstīja pulkvedis Stīvens Vorens.

Sīkākus paskaidrojumus viņš nesniedza, nenorādot, nedz kur tas noticis, nedz kāda tipa lidmašīnas incidentos iesaistītas.

Nav arī skaidrs, kāds mērķis bijis šai Ukrainas gaisa telpas pārkāpšanai, taču ASV mediji izteikuši pieņēmumus, ka nolūks bijis vai nu spēka demonstrēšana, vai arī Ukrainas radaru sistēmas testēšana.

NATO satelīti jau aprīļa sākumā fiksējuši aizvien pieaugošu Krievijas aviācijas grupu klātbūtni Ukrainas gaisa telpā.

Jau ziņots, ka Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu ceturtdien paziņoja, ka, ņemot vērā situāciju Ukrainas austrumdaļā un tur uzsākto pretterorisma operāciju, Maskava Ukrainas pierobežā uzsākusi militāras mācības.

Mediji ziņoja, ka, ņemot vērā šos neslēptos draudus, Kijeva esot apturējusi pretterorisma operāciju pret Krievijas atbalstītajām bruņotajām separātistu un diversantu grupām, kas valsts austrumos vairākās pilsētās sagrābušas administratīvās ēkas un stratēģiskos objektus.

Tomēr Ukrainas prezidenta vietas izpildītājs Oleksandrs Turčinovs un iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs apgalvo, ka pretterorisma operācija tiekot turpināta.

Pēdējās dienās situācija Ukrainas reģionā ļoti saasinājusies.

Svarīgākais