Francijā fermeri ar sienu apmētā Sarkozī rezidenci

© Scanpix

Francijas policija izmantoja asaru gāzi, lai nomierinātu fermeru protesta akcijas dalībniekus. Akcija notika 17.decembrī netālu no Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī rezidences Elizejas laukos. Vairāki akcijas dalībnieki ir arestēti.

Agri no rīta apmēram 70 fermeri, kas nav apmierināti ar valsts agrāro politiku, ieradās pie Sarkozī rezidences. Furgonā viņi atvedas divas siena gubas, kas tika izmētātas ielās ar prezidenta rezidenci, vēsta „Reuters”.

Ar sienu tika aizgāzta arī ieeja rezidencē. Policija izmantoja asaru gāzi un attīrīja ceļu no siena.

Jauno fermeru asociācijas vadītājs Damiens Gressins pauda, ka agrārā sektora darbinieki uzskata, ka Sarkozī viņiem velta pārāka maz uzmanības un tā rezultātā tirgu pārņēmuši ražotāji no ASV un Indijas.

2009.gadā franču fermeri novākuši par 34% mazāku ražu nekā gadu iepriekš. Viņi uzskata, ka pie tā vainojama mēslojuma sadārdzināšanās un graudu cenas kritums.

Pasaulē

Libānā uzsprāgst tūkstoši peidžeru un arī citas jauno tehnoloģiju ierīces – tās sākumā vibrē, tad dūmo, pēc tam aizdegas un uzsprāgst. Pasaule ir dziļā neizpratnē, kas īsti notiek, cilvēki ar aizdomām skatās uz saviem mobilajiem tālruņiem, datoriem, planšetēm.

Svarīgākais