Ukrainas robežsardze valstī nav ielaidusi jau 12 000 krievu

© Scanpix

Kopš marta sākuma Ukrainas robežsardze valstī nav ļāvusi iebraukt jau 12 000 krievu, kuri, iespējams, Ukrainā vēlējās iesaistīties ekstrēmistu akcijās.

Pēdējās diennakts laikā vien iekļūšana Ukrainā liegta teju 250 Krievijas pilsoņiem.

Kā informē Ukrainas robežsardzes pārstāvji, ņemot vērā nesenos notikumus - Krimas aneksiju un satraucošo situāciju Ukrainas austrumu daļā - robežsardze turpina pastiprināti uzraudzīt Ukrainas robežu un kontrolēt robežšķērsošanas punktus, lai nepieļautu ieroču, munīcijas, sprāgstvielu un citu aizliegtu priekšmetu nonākšanu Ukrainā.

Īpaša uzmanība tiek pievērsta arī tam, lai organizētas provokatoru grupas nevarētu iekļūt Ukrainā.

Uz robežas ar Krievijas anektēto Krimu tiek pārbaudīti pilnīgi visi transportlīdzekļi un personu dokumenti.

Ik dienas uz Ukrainas un Krievijas robežas vien īpašā robežsardzes operācijā iesaistīti vairāki tūkstoši robežsargu. Turklāt īpaša uzmanība tiek pievērsta robežai ar Piedņestru.

Jau ziņots, ka nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādījās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Doņeckas apgabalā naktī uz otrdienu sākusies pretterorisma operācija, pavēstījis Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs.

Svarīgākais