Ukrainas "Labējais sektors" pieprasa slēgt robežu ar Krieviju

© Scanpix

Viens no Maidana protesta kustības radikālā spārna grupējumiem "Labējais sektors" pieprasījis slēgt robežu ar Krieviju, otrdien pavēstīja organizācijas preses dienests.

"Mēs pieprasām slēgt Ukrainas robežas. Un, tā kā Krievija apgalvo, ka "zaļie cilvēciņi" nav tās karaspēks, mēs pieprasām šo teroristu iznīcināšanu," teikts organizācijas paziņojumā.

"Labējais sektors" arī apliecināja, ka atzīst pašreizējo Kijevas varu, tomēr tās darbību uzskata par neprofesionālu un tādu, kas robežojas ar sabotāžu.

""Labējais sektors" ir gatavs vadīt cīņu pret visiem Ukrainai naidīgajiem elementiem," teikts paziņojumā.

Organizācijas līderis Dmitro Jarošs jau iepriekš paziņojis par vispārēju "Labējā sektora" mobilizāciju cīņai pret Krievijas organizēto separātistu kustību Ukrainas austrumos.

Nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādījās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Doņeckas apgabalā naktī uz otrdienu sākusies pretterorisma operācija, pavēstījis Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs.

Svarīgākais