Krievija pieprasa ASV paskaidrot izskanējušo informāciju par CIP direktora vizīti Kijevā

© Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien paziņoja, ka Maskava vēlētos saņemt Vašingtonas paskaidrojumus par Krievijas medijos izskanējušo informāciju, ka aizvadītajā nedēļas nogalē Ukrainas galvaspilsētā viesojies ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Džons Brenans.

"Mēs vēlētos saprast, ko nozīmē ziņas par steidzamu CIP direktora Brenana vizīti Kijevā," žurnālistiem Maskavā sacīja Lavrovs. "Līdz šim mēs neesam saņēmuši saprātīgus skaidrojumus."

Kā ziņots, gāztais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, kurš meklējis patvērumu Krievijā, svētdienas vakarā paziņoja, ka Ukrainas varasiestādes lēmumu uzsākt valsts austrumos pretterorisma operāciju, kuras uzdevums ir neitralizēt prokrieviskās bruņotās bandas, kas sagrābušas valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas, pieņēmušas pēc tikšanās ar CIP direktoru.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais