Zviedrijas izlūkdienests: Krievija gatavo bruņotu agresiju mūsu robežu tuvumā

Zviedrijas izlūkdienesta (Säpo) darbinieki atzinuši, ka Krievijas karaspēka daļas gatavojas bruņotam uzbrukumam, vēsta Newsru.com atsaucoties uz laikrakstu Svenska Dagbladet.

Izlūkdienests norāda uz viņu rīcībā esošo informāciju par krīzi Ukrainā, kas ļauj secināt, ka Krievijas armija gatavojas bruņotai agresijai. Uz to norādot arī aktīvas Krievijas armijas mācības Zviedrijas robežu tuvumā.

"Šos Krievijas iznīcinātāju manevrus izlūkdienests uztver kā "mācību uzbrukuma Zviedrijas armijas objektiem", izspēli," intervijā laikrakstam norāda Zviedrijas izlūkdienesta galvenais analītiķis Vilhelms Unge.

Cerot, ka aizdomas par Krievijas militārajām darbībām neapstiprināsies, Zviedrijas aizsardzības ministrija, tomēr paātrinās savas armijas reformu.

"Krievija gatavojas karam,  tas nedaudz uztrauc, jo Ukrainas krīzes un Krimas notikumu eskalācijas fonā, strauji aktivizējusies  Krievijas izlūkdienestu darbība arī Zviedrijas teritorijā," uzsver Unge.

Unge arī norāda, ka Krievijas izlūkdienests aktīvi cenšoties savervēt spiegošanai Zviedrijas pilsoņus. Neskaitāmas reizes notikuši Krievijas puses uzbrukumi Zviedrijas IT sistēmām. Ir bijuši arī mēģinājumi iekļūt Zviedrijas armijas objektos.

Svarīgākais