Lietuviešu autopārvadātāji noraizējušies par rindām pie Latvijas un Krievijas robežas

Strauji pieaugot automašīnu rindām pie Latvijas un Krievijas robežas, arī Lietuvas kravas automašīnām nākas gaidīt uz robežas šķērsošanu divas diennaktis, trešdien Lietuvas radio un televīzijas ziņu portālam "lrt.lt" pastāstījis Lietuvas nacionālās autopārvadātāju asociācijas "Linava" prezidents Aļģimants Kondrusevičs.

"Autovadītāji ir neapmierināti - pirms gadumijas norisinās intensīva tirdzniecība un dārga ir katra diena," viņš norādījis, bet vienlaikus atzinis, ka Lietuvas šoferi ir zinājuši par Krievijas plāniem pastiprināt kontroli Latvijas kravu pārvadātājiem un jau iepriekš saņēmuši padomu labāk izraudzīties maršrutu caur Baltkrieviju, kur šobrīd vēl lielu problēmu neesot.

Kondrusevičs arī pieļāvis iespēju, ka situāciju ietekmē ikgadējais kravu plūsmu pieaugums pirmssvētku laikā, jo arī agrāk gadījies, ka pirms Ziemassvētkiem rindā nākas pavadīt pat četras diennaktis.

Kā ziņots, sakarā ar pastiprināto muitas kontroles procedūru Latvijas autopārvadātājiem, ko sācis Krievijas Federālais muitas dienests, pie Latvijas un Krievijas robežas Terehovas un Grebņevas muitas kontroles punktos strauji palielinājušās kravas automašīnu rindas.

Lietuvieši ar šādām problēmām pie Latvijas un Krievijas robežas saskārās jau augusta sākumā, kad pastiprinātas pārbaudes Krievija bija noteikusi Lietuvas automašīnām.

Svarīgākais