Pagaidu prezidents: Ukraina pret ēkas sagrābušajiem separātistiem izturēsies kā pret teroristiem

© Scanpix/Reuters

Varasiestādes pret Ukrainas austrumos administrācijas ēkas sagrābušajiem prokrieviskajiem separātistiem izturēsies kā pret teroristiem, otrdien paziņoja Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs.

"Varasiestādes izturēsies pret separātistiem un teroristiem, kas ir ķērušies pie automātiskajiem ieročiem, kas ir sagrābuši ēkas, atbilstoši likumam - kā pret teroristiem un noziedzniekiem," parlamenta sēdē paziņoja Turčinovs.

"Svētdien pret mūsu valsti sākās iepriekš izplānota, koordinēta provokācija, kuru bija noorganizējuši Krievijas Federācijas specdienesti," sacīja pagaidu prezidents.

Praktiski vienlaicīgi tika sagrābtas Harkovas, Doņeckas un Luhanskas apgabalu valsts administrāciju ēkas, viņš norādīja.

Jau pirmdien vakarā no separātistiem atbrīvota Ukrainas drošības dienesta ēka Doņeckā, bet otrdien no rīta - Harkovas apgabala valsts administrācija, sacīja Turčinovs.

"Turklāt administrācijas atbrīvošanas laikā pret milicijas darbiniekiem tika pielietoti kā ieroči, tā arī rokas granātas, un daži drošības iestāžu darbinieki guvuši nopietnus savainojumus," norādīja pagaidu prezidents.

Harkovas apgabala valsts administrācijas atbrīvošanas gaitā aizturēti 70 cilvēki, viņš piebilda.

Turčinovs pauda cerību, ka tuvākajā laikā tiks atbrīvotas arī Doņeckas un Luhanskas apgabalu valsts administrāciju ēkas.

"Separātistu mēģinājumi sākt provokācijas Dņepropetrovskas un Nikolajevas apgabalos lokalizētas," viņš norādīja.

Pagaidu prezidents arī pateicās visiem drošības dienestu darbiniekiem par pienākumu izpildīšanu.

Pēdējo dienu laikā vairākās Ukrainas austrumdaļas pilsētās prokrieviskie separātisti sarīkojuši plašas nekārtības. Kijeva uzskata, ka tās inscenējis Kremlis, šādi sagatavojoties iespējamai reģiona aneksijai.

Svarīgākais