Grieķijas žurnālisti sāk 24 stundu streiku

© Popstimees.ee

Protestējot pret valdības īstenotajiem taupības pasākumiem, Grieķijas žurnālisti otrdien uzsāka 24 stundu streiku.

Streiks, kas sākās plkst.6 (plkst.7 pēc Latvijas laika), skar visus medijus, tostarp radio un televīziju, tīmekļa vietnes un laikrakstus.

Žurnālistu arodbiedrības protestē pret atlaišanu, pensiju un pabalstu samazināšanu, bet simtiem žurnālistu, kuri strādā privātajā sektorā, pauž savu neapmierinātību ar mēnešiem ilgo algu neizmaksāšanu.

Žurnālisti savu streiku pieteikuši dienu pirms valsts mēroga streika, kas plānots gan privātajā, gan valsts sektorā un, domājams, radīs nopietnus traucējumus publiskajā transportā un citos sabiedriskajos pakalpojumos.

Slimnīcas darbosies ar minimālu darbinieku skaitu, jo arī ārsti un medmāsas pievienosies streikam. Uz 24 stundām būs slēgtas arī aptiekas.

Streikos arī skolotāji, ieslodzījumu vietu darbinieki un tiesu darbinieki.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais