Ministrs: Harkovas apgabala administrācijas ēka atbrīvota no separātistiem

© Scanpix

Prokrieviskie aktīvisti, kas svētdien Harkovā, Ukrainas austrumos, ieņēma apgabala valsts administrācijas ēku, no nama padzīti, pirmdien paziņoja iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs.

"Harkova. Apgabala valsts administrācijas ēka ir pilnībā atbrīvota no separātistiem. Sācies darba process. Paldies tiem, kas palīdzēja. Es strādāju Harkovā. Lūdzu harkoviešus atbalstīt adekvāta noregulējuma procesu," sociālajā tīklā "Facebook" ierakstījis ministrs.

Pirmdien no rīta medijos parādījās ziņas, ka naktī līdzās administrācijas ēkai prokrieviskie aktīvisti no riepām un metāla nožogojumiem sākuši būvēt barikādes.

Svētdien Ukrainas austrumos notika plaši prokrieviski mītiņi. Doņeckā un Harkovā mītiņotāji ieņēma apgabalu administrācijas ēkas, bet Luhanskā - Ukrainas drošības dienesta un valsts bankas ēkas.

Ukrainas prezidenta pienākumu izpildītājs Oleksandrs Turčinovs svētdien atlicis ieplānoto darba vizīti Lietuvā un sasaucis drošības jomas ministru ārkārtas sēdi, lai apspriestu "separātisma draudu saasināšanos" Luhanskā, Doņeckā un Harkovā.

Pasaulē

Mūsdienās Lielbritānijas karaļa Čārlza III sievai Kamillai ir nevainojama reputācija, un viņu sabiedrība mīl, iespējams, pat vairāk nekā pats monarhs. Tomēr tā ir bijis ne vienmēr - Kamilla jau sen tiek dēvēta par Lielbritānijas nīstāko sievieti. Kāpēc tā? Raksta “postimees.ee”.

Svarīgākais