Par ceļojuma laikā ieņemtu bērnu sola dāvanas

Zināmi dažādi firmu reklāmas un mārketinga paņēmieni klientu piesaistīšanai, visai oriģinālu paņēmienu izvēlējušies dāņu tūrisma firmas "Spies Rejser" darbinieki, kuri saviem klientiem piedāvā dāvanas, ja atvaļinājuma laikā tiks ieņemts bērns, vēsta "The Guardian".

 Kā piedāvājumā norāda "Spies Rejser ", ja klientu pāris spēs pierādīt, ka bērns ieņemts dodoties tūrisma firmā izvēlētā ceļojumā, uzņēmums garantē nākamo ceļojumu kopā ar bērnu piedāvāt bez maksas. Bez tam firma apņemas, līdz trīs gadu vecumam, mazuli nodrošināt ar visu nepieciešamo.

Šādu akciju tūrisma firma uzsāka  iesaistoties dzimstības paaugstināšanas kampaņā "Izdari to Dānijas dēļ!". "Spies Rejser" cer, ka interese nodarboties ar seksu atvaļinājuma laikā būs liela un nesīs augļus demogrāfiskās situācijas uzlabošanā.

Dzimstības līmeņa pazemināšanās pēdējos gados saistīta ar to, ka sievietes vairāk  izvēlas karjeras veidošanu.

"Spies Rejser" izpētījusi, ka 46 % dāņu ar seksu biežāk nodarbojas atvaļinājumā ceļojuma laikā un nolēma dot ieguldījumu dzimstības paaugstināšanā nolēma. Kāds pētījums pierādījis, ka aptuveni 10% dāņu bērnu ieņemti vecāku atvaļinājuma, kas pavadīts ārzemēs, laikā.

Neraugoties uz dzimstības līmeņa krišanos, Dānija ir viena no laimīgākajām valstīm pasaulē. Šīs valsts iedzīvotāji ir apmierināti ar savu dzīvi: dzīves līmeņa pētījumi rāda, ka laimes sajūta saistīta ar dzīves līmeni, algu apmēru, ekoloģisko situāciju, bet tiem Dānijā ir salīdzinoši augsti rādītāji.

Pasaulē

Krievijas pilsonis Anatolijs Bļinovs, kurš Polijā apcietināts aizdomās par uzbrukuma organizēšanu mirušā Kremļa opozicionāra Alekseja Navaļnija sabiedrotajam Leonīdam Volkovam, pārvietojies pa Eiropu, izmantojot viltotu Latvijas pasi, kas izdota uz Liepājā dzīvojoša vairākkārt sodīta nepilsoņa vārda. Par to šovakar vēsta LTV raidījums “de facto”.