Kurta Kobeina meitu audzinās vecmāmiņa

Losandželosas tiesa pagaidu aizbildniecību pār aizsaulē aizgājušā mūziķa Kurta Kobeina 17 gadus veco meitu Frēnsisu Bīnu uzticējusi dziedātāja mātei Vendijai O"Konnorai un viņa māsai Kimberlijai Dounai Kobeinai. Tas gan nenozīmē, ka meitenes mātei Kortnijai Lovai būtu atņemtas mātes tiesības, uzsvēruši viņas advokāti.

Reuters vēsta, ka tiesa nav publiskojusi sava lēmuma iemeslus, taču 45 gadus vecās K. Lovas advokāts Džefrijs Koens norādījis, ka tas varētu būt saistīts ar faktu, ka K. Lova ir ļoti aizņemta un lielu daļu laika pavada ārzemēs. Jāpiebilst, ka dziedātāja, kas savulaik bija grupas Hole līdere, nākamā gada sākumā gatavojas laist klajā savu kārtējo soloalbumu Nobody"s Daughter (tā nosaukums sasaucas ar notikušo tiesas prāvu) un patiešām lielāko daļu laika pavada nevis rūpējoties par meitu, bet gan par šā ieraksta iznākšanu.

To, ka tiesas lēmums varētu būt saistīts ar K. Lovas aizņemtību, apliecina arī fakts, ka jau nākamā gada februārī notiks jauna sēde, kurā tiks lemts par Frēnsisas Bīnas aizbildņiem. Turklāt tiesa nolēmusi, ka meitenes vecmāmiņai un krustmātei netiks uzticēta viņas fonda pārvaldīšana – šo fondu vēl pirms 1994. gadā notikušās pašnāvības izveidoja Kurts Kobeins, un tajā regulāri tiek atskaitīti līdzekļi no ieņēmumiem, kas viņam pienākas kā autoratlīdzība.

BBC atgādina, ka K. Lova ieguvusi samērā skandalozu slavu. Jau 1992. gadā, īsi pēc Frēnsisas Bīnas dzimšanas, viņai varēja atņemt mātes tiesības, jo noskaidrojās, ka dziedātāja grūtniecības perioda laikā lietojusi heroīnu. Arī pēc tam K. Lova nereti nokļuvusi skandālu epicentrā, un 2005. gadā viņai tika piespriesta 180 dienu ilga piespiedu ārstēšanās no narkotiku atkarības. Pēdējā laikā K. Lova sanīdusies ar daudziem bijušajiem draugiem, regulāri publicējot viņus aizvainojošas replikas internetā, un pret viņu jau ierosinātas vairākas tiesu lietas par apmelošanu un neslavas celšanu.