"Top Gear" vadītājam Klarksonam draud tiesu darbi

© scanpix

Angļu televīzijas kompānija ''BBC'' un slavenais auto šova ''Top Gear'' vadītājs, Džeremijs Klarksons ir viena soļa attālumā no tiesas procesa.

Viena no pasaulē lielākajām televīzijas kompānijām ''BBC'' ir tikai dažu soļu attālumā no tiesas procesā, kurā no viņiem pieprasītu vienu miljonu britu mārciņu. Visa kņada izcēlusies dēļ viena no BBC raidījumiem ''Top Gear'', kur kādā ainā raidījuma zvaigzne, Džeremijs Klarksons pēc daudzu domām rasistiski izteicies par kādu Taizemieti. Klarksons tiek nosodīts par to, ka Top Gear ''Burmas Two Part Special'' raidījuma filmēšanas laikā par kādu tiltu izteicies ar frāzi ''slope'', kas ir rasistisks teiciens, cilvēkiem ar āzijas saknēm, ziņo spoki.lv

Somī Guha, 36 gadu veca, vietējā zvaigzne, tagad draud iesūdzēt visu BBC kompāniju par rasistisku frāžu iekļaušanu viņu raidījumos. Iespējams, viss būtu daudzreiz klusāk, ja vien Somī nebūtu sadomājis kompāniju iesūdzēt par kosmisko, 1 miljonu. Ainas laikā Kalrksons un Džeimss Mejs kā arī Ričards Hammonds brauc no Burmas uz Taizemi, taču pa ceļam viņiem ir jāšķērso upe Kvaja. Vadītāji būvē tiltu un pēc tā pabeigšanas viņi apbrīno savu darbu un Klarksons saka: ''That is a proud moment, but there's a slope on it.''(Šis ir lepns brīdis, taču tur ir slīpums.) Tad Hammonds atbild: ''You're right, it's definetly higher on that side.'' (Tev taisnība, tas noteikti ir augstāks tajā pusē.) 

Guha, rakstīja BBC formālu sūdzību par ''viegli slēptu rasismu raidījumā''. Pats Guha apgalvo,ka viņu ļoti aizvaino tas, ka Klarksons par dažādām cilvēku rasēm runā kritizējošām frāzēm. ''Džeremijs Klarkosns ir izteicis rasistiskas frāzes par meksikāņu izcelsmes cilvēkiem, tagad viņš to atkārto uz austrumu izcelsmes cilvēkiem. Tam jāpieliek punkts.'' kaujinieciski noskaņots paliek Guha. BBC pagaidām atsakās komentēt radušos situāciju. Lai nu kā Klarksonam šī nav pirmā reize, kad viņš sabiedrībā izraisa sašutumu par saviem izteicieniem. Pavisam nesen Klarksons izraisīja sabiedrības sašutumu pēc tam, kad viņš bija ietvītojis bildi ar gaisa maskām, lidmašīnā, neilgi pēc Malaizijas reisa pazušanas. Kā arī, viņam nācās atvainoties arī par augstāk redzamo attēlu. 

Svarīgākais