Kļičko nepiedalīsies prezidenta vēlēšanās, taču cīnīsies par Kijevas mēra amat

© publicitātes foto

Ukrainas partijas UDAR līderis un bijušais pasaules čempions boksā Vitālijs Kļičko sestdien paziņoja, ka izlēmis nepiedalīties 25.maijā paredzētajās prezidenta pirmstermiņa vēlēšanās un izteicis savu atbalstu uzņēmējam Petro Porošenko.

"Mums ir jāizvirza viens kandidāts, kas pārstāv demokrātiskos spēkus," UDAR kongresā paziņoja Kļičko. "Tam ir jābūt kandidātam ar vislielāko sabiedrības atbalstu. Manuprāt, šodien šis kandidāts ir Petro Porošenko."

Kļičko pavēstīja, ka tā vietā kandidēs uz Kijevas mēra amatu.

"Es pieņēmu izsvērtu lēmumu kandidēt uz Kijevas mēra amatu," sacīja Kļičko. "Es gribu padarīt Kijevu par eiropeisku galvaspilsētu un mums mūsu valsts ir jāpadara par īsti eiropeisku valsti. Visas reformas un visa sākotne sākas ar galvaspilsētu."

Kijevas mēra vēlēšanas paredzētas 25.maijā līdz ar prezidenta vēlēšanām.

Porošenko piektdienas vakarā paziņoja par apņemšanos piedalīties prezidenta vēlēšanās un solīja sestdien ierasties vēlēšanu komisijā reģistrēt savu kandidatūru.

Saskaņā ar sabiedriskās domas aptaujām, Porošenko atrodas līderpozīcijās uz prezidenta amatu. Četru respektablu sabiedriskās domas izpētes uzņēmumu trešdien publiskotā aptauja liecina, ka viņu atbalsta 24,8% aptaujāto, bet otrajā vietā ir Kļičko, kuru atbalsta 8,9% aptaujāto.

Ukrainas bijusī premjerministre Jūlija Timošenko popularitātes ziņā pašreiz ierindojas trešajā vietā. Par viņu gatavi balsot 8,2% iespējamo vēlētāju. 53 gadus vecā Timošenko ceturtdien paziņoja, ka kandidēs prezidenta vēlēšanās.

Svarīgākais