Ukrainas bruņotie grupējumi pasludināti par nelikumīgiem

Ukrainā beidzies termiņš labprātīgai nereģistrēto ieroču nodošanai, tāpēc turpmāk visi bruņotie veidojumi tiks uzskatīti par nelikumīgiem, bet tiesībsargājošās iestādes darbosies atbilstoši likumdošanai, otrdien paziņoja iekšlietu ministra vietnieks Volodimirs Jevdokimovs.

"Es gribu teikt "Labējam sektoram", "Baltajam sektoram": laiks nodot ieročus bija, tas ir beidzies. Mēs jebkādu bruņotu un prettiesiski orientētu veidojumu uzskatīsim par nelikumīgu, un visas mūsu darbības būs tā ietvaros. Tās būs bargas, izlēmīgas," preses konferencē pavēstīja Jevdokimovs.

Viņš arī sacīja, ka biežāki kļuvuši gadījumi, kad personas, kas ar ieroču palīdzību pārņem uzņēmumus vai veic citas pretlikumīgas darbības, izmanto "Labējā sektora" lozungus un uzdodas par tā pārstāvjiem.

Naktī uz otrdienu tika nogalināts "Labējā sektora" koordinators Oleksandrs Muzičko, kad viņu mēģināja aizturēt milicija. Izcēlās apšaude, kurā Muzičko tika ievainots, taču mediķi pēc ierašanās konstatēja viņa nāvi.

Pēc Muzičko nāves "Labējais sektors" paziņoja, ka viņu "plānveidīgi nogalinājuši" specvienības "Sokol" darbinieki, un apsūdzēja notikušajā iekšlietu ministru Arsēnu Avakovu.

"Labējā sektora" vadītājs Dmitrijs Jarošs pieprasīja tūlītēju Avakova demisiju, kā arī visu ar Muzičko nāvi saistīto personu, tostarp "Sokol" komandiera, arestu.

Uz to Avakovs atbildēja, ka ir gatavs pieņemt "Labējā sektora" izaicinājumu.

"Ja kaut kādi bandīti draud ministram, es šo izaicinājumu pieņemu un esmu gatavs pieņemt jebkādu izaicinājumu, jo tāds ir mans amats. Un turpmāk mana pozīcija būs pietiekami stingra pret bandītiem un tiem, kas ar ieročiem rokās pārkāpj kārtību," paziņoja Avakovs.

Pasaulē

Mūsdienās Lielbritānijas karaļa Čārlza III sievai Kamillai ir nevainojama reputācija, un viņu sabiedrība mīl, iespējams, pat vairāk nekā pats monarhs. Tomēr tā ir bijis ne vienmēr - Kamilla jau sen tiek dēvēta par Lielbritānijas nīstāko sievieti. Kāpēc tā? Raksta “postimees.ee”.