Izveidota Igaunijas jaunā valdība

Igaunijas partiju koalīcija vienojusies par ministru amatu sadalījumu un jaunā valdība trešdien nodos zvērestu, vēsta postimees.ee

Jaunais Ministru kabinets trešdien priekšpusdienā tiksies ar Igaunijas prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu, bet pēcpusdienā dos zvērestu parlamentā.

Vienīgais izņēmums ir nākamais lauksaimniecības ministrs Ivars Padari, kurš šobrīd vēl ieņem amatu Eiropas Parlamentā. Plānots, ka Padari tuvāko nedēļu laikā atbrīvosies no amata Briselē un jaunā amata zvērestu dos 7.aprīlī.

Jauno Igaunijas valdības koalīciju veido Reformu partija un Sociāldemokrātu partija Tāvi Reivasa vadībā.

Reformu partija jaunajā valdībā kontrolēs septiņas ministrijas, tostarp Ārlietu, Finanšu un Iekšlietu ministriju, bet sociāldemokrāti pārvaldīs sešas ministrijas, tostarp Aizsardzības, Izglītības un Ekonomikas ministriju.

Jaunajā Igaunijas Ministru kabinetā ir piecas sievietes, kas, tāpat kā Sīma Kallasa 2002.-2003.gadā vadītajā valdībā, ir augstākais sieviešu īpatsvars Igaunijas valdībā.

Lielākā uzmanība pievērsta nominētajam izglītības ministram - 28 gadus vecajam krievu tautības sociāldemokrātam Jevgenijam Osinovskim, kurš Izglītības ministriju vadīs laikā, kad Igaunijā tiek ieviesta izglītības reforma, kas nosaka, ka Igaunijas skolās 60% mācību priekšmetu jāpasniedz valsts valodā.

Osinovskis tiek uzskatīts par uzlecošu politisko zvaigzni sociāldemokrātu aprindās.

Svarīgākais