Eiropas Savienība neatteiksies no Krievijas gāzes

Eiropas Savienība (ES) ir pārāk atkarīga no Krievijas dabas gāzes importa, lai no tās atteiktos, vismaz tuvākajā laikā,Londonas laikrakstam Financial Time, norādījis Itālijas enerģētikas grupas Eni vadītājs Paolo Skaroni.

Vienlaikus Skaroni uzsver, ka gadījumā, ja  neizdosies panākt vienošanos Ukrainas un Krimas jautājumos, tad ES pieliks vislielākās pūles, lai dažādotu enerģijas ieguves avotus. Situācija Krimas jautājumā ir nostiprinājusi Eni pozīcijas gāzes ilgtermiņu līgumu noslēgšanas sarunās ar uzņēmumu "Gazprom".

"Mēs tagad esam atkarīgi no Krievijas gāzes, taču , ja neizdosies sasniegt kompromisu ES un Krievijas sarunās šajā jautājumā, tad ES pieliks vislielākās pūles, lai dažādotu enerģijas ieguves avotus, pat slānekļa gāzes ieguves izstrādi ES teritorijā un gāzes piegādes līgumus no Norvēģijas, Lībijas, Alžīras," skaidro Skaroni.

Pasaulē

Igaunijas valsts Rezervju centrs parakstījis līgumus ar mazumtirgotājiem, kas darbojas ar zīmoliem "Coop", "Lidl", "Grossi Toidukaubad", "Rimi" un "Selver", par 27 krīzes veikalu izveidi 12 apriņķos, paziņojis Rezervju centrs.

Svarīgākais