Pazudušam bērnam gatavs palīdzēt viens no 616 garāmgājējiem

© dailymail.co.uk

Lielbritānijā tika veikts sociāls eksperiments, kurā iesaistītas divas meitenes - septiņus gadus jaunā Uma un piecgadīgā Maia, kuras cilvēku blīvā tirdzniecības rajonā tēloja, ka ir apmaldījušās. Pētījuma rezultāti ir šokējoši - pie meitenītēm piegāja un centās palīdzēt viens garāmgājējs, kamēr 616 vienaldzīgi pagāja garām.

Meitenes cilvēku pārpildītajā tirdzniecības centrā Londonā pavadīja stundu, un liekiski iejutās savās lomās. Uma rokās turēja savu iemīļoto rotaļlietu, bet jaunākā Maia sūkojā īkški, abas meitenes izskatījās nobijušās un apmaldījušās. 

Eksperiments tika filmēts un atklājās, ka tikai viens cilvēks piegāja pie meitenītēm un izrādīja vēlmi palīdzēt, bet 616 garāmgājēju, tajā skaitā arī precēti pāri, izrādīja absolūtu vienaldzību, ziņo dailymail.co.uk

Palīdzīgu roku meitenītēm sniedze pensionāra Pērla Pičere, "Viņa pārāk ilgi atradās neviena nepieskatīta. Es sākumā vilcinājos ar meitenes uzrunāšanu, taču ejot garām nolēmu, ka man ir jāatgriežas. Es domāju, ka vecākā paaudze, līdzīgi kā es, meitenei palīdzētu. Par jaunāko gan man ir grūti spriest," tā P.Pičere.