Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Zagļi izrok tuneli zem veikala,lai to aplaupītu

© Scanpix

Lielbritānijā, Mančesterā, zagļi zem veikala "Tesco" izrakuši apmēram 15 metru garu kompleksu tuneli, lai nakts laikā ielauztos un nozagtu visu veikalā esošo naudu, vēsta Daily Mail.

Policija noskaidrojusi, ka zagļu grupējums pavadījis vairākus mēnešus, rokot tuneli no blakus esošās pamestā īpašuma uz veikala ēku. Tiek uzskatīts, ka šī banda kopš 2007.gada jau ir veikusi vismaz trīs šādas operācijas. Pēdējā no noziegumiem garnadži nozaguši vairākus desmitus tūkstošu mārciņu.

Ir aizdomas, ka tuneļa rakšanā un veikala aplaupīšanā bijis iesaistīts arī kāds no veikala darbiniekiem vai apkārtējiem iedzīvotājiem, jo tik ilgu rakšanas darbu laikā kāds noteikti būtu to pamanījis. Zināms, ka banda izrakusi tuneli zem kāda iepirkšanās centra Mančesterā 2007. un 2012.gadā, lai aplaupītu vienu un to pašu bankas automātu, iegūstot vairākus tūkstošus mārciņu.

Raktie tuneļi bijuši ļoti pārdomāti un ērti. Tie būvēti ar sastatnēm, ventilāciju un pat elektrību, lai būtu vieglāk rakt. Policija vēl aizvien nav varējusi identificēt un atrast šo bandu un tās dalībniekus.