Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Google pastiprina e-pastu lietošanas drošību

© Scanpix

Uzņēmums Google ir pastiprinājis savu lietotāju e-pastu drošību, lai mēģinātu novērstu ielaušanos vai novērošanu, piemēram, no ASV Nacionālās drošības aģentūras (NSA), vēsta BBC.

Ir mainīts informācijas pārsūtīšanas veids serveriem, izmantojot drošības komunikācijas protokolu "HTTPS". Tagad no e-pasta sūtītie dati ir kodēti visos to nosūtīšanas posmos. Gmail par drošību atbildīgais inženieris Nikolass Lidzborskis informējis, ka šādas izmaiņas veiktas, reaģējot uz NSA novērošanas skandālu un Edvarda Snoudena veiktajām aktivitātēm. NSA esot atteikusies sniegt komentārus par uzņēmuma lietotāju novērošanu. "Tas nodrošinās, ka jūsu ziņas būs drosībā...mēs to padarījām par svarīgāko prioritāti pēc pagājušās vasaras atklājumiem," paziņojis Lidzborskis.

"Tam vajadzētu būt efektīvam risinājumam. Aizsargājot savienojumu starp lietotāju un Google, izdosies izvairīties no neskaitāmiem draudiem," stāsta Mikko Hipponens no Somijas, viens no labākajiem drošības speciālistiem. Šo izmaiņu kritiķi savukārt norāda, ka jauninājumi varbūt neaizsargās Google no NSA, bet noteikti novērsīs daudzu hekeru ielaušanos.