Krievija jau izteikusi "satraukumu" par Igaunijas krievu tiesībām

Krievijas diplomāti jau izteikuši "satraukumu" par Igaunijas krievu tiesībām, norādot uz situācijas līdzību ar Krimu.

Kā norāda Reuters,  ANO Cilvēktiesību komitejas sēdē Krievijas pārstāvis izteicies, ka valoda nevar būt instruments dažādu cilvēku grupu izolācijai vai dalīšanai.

"Krieviju uztrauc tie soļi krieviski runājošo iedzīvotāju sakarā, kas tiek sperti Igaunijā. Tāpat kā Ukrainā," norādījis diplomāts.

Savukārt UKrainas pārstāvis ANO Cilvēktiesību komitejā norādījis, ka ANO pārstāvju veiktajā pārbaudē nav konstatēts neviens fakts par krievu "apspiešanu" par kuru runā Maskava.Ukrainas valdība tikai pastiprinās mazākumtautību tiesību aizsardzību.

"Bet, vienlaikus,es gribētu zināt, kā, lai ai9zsargājas ukraiņi,Krimas tatāri un citas mazākumtautības, kuru tiesības pārkāpj Krievijas okupācija Ukrainā un Krimā," uzsvērisUKrainas pārstāvis.

Pasaulē

Francijas un Polijas kinorežisors Romāns Polaņskis, kas pirms vairākiem gadu desmitiem aizbēga no ASV pēc atzīšanās 13 gadus vecas meitenes izvarošanā, Savienotajās Valstīs netiks tiesāts par iespējamu uzbrukumu citai nepilngadīgai personai, jo ir panākta vienošanās, otrdien paziņoja viņa advokāts.

Svarīgākais