Visa pasaule palīdz meklēt pazudušo aviolaineri un tā pasažierus

© scanpix

Pazudušā Malaizijas aviolainera MH370 meklēšanā aktīvi ieaistījusies arī Austrālija, kas palīdzēs nosegt meklēšanas dienvidu vektoru. Joprojām nav informācijas par 239 pasažieru un apkalpes locekļu precīzu atrašanās vietu un veselības stāvokli.

 

Oficiālās personas ir lūgušas vairāk kā 20 valstīm palīdzību pazudušā aviolainera meklēšanā. Pēdējā iegūtā informācija liecina par to, ka lidaparāts, iespējams, ir nolaupīts un strauji mainījis lidojuma kursu.

Malaizijas transporta ministrija paziņoja, ka policija sestdien veikusi kratīšanu lidmašīnas kapteiņa Zaharijes Ahmada Šaha un otrā pilota Farika Abdula Hamida mājās, kā arī izpēta kapteiņa mājās uzstādīto lidojumu simulatoru. Tā vēsta BBC.

Tāpat policija veic izmeklēšanu pret visiem 239 cilvēkiem, kas bija šajā lidmašīnā, un inženieriem, kas var būt bijuši kontaktā ar lidmašīnu pirms tās izlidošanas no Kualalumpuras uz Pekinu.

Pazudušais lidaparāts tagad tiek meklēts plašā rajonā no Kazahstānas līdz Indijas okeāna dienvidiem. Pēc jauniem norādījumiem no Malaizijas Indija svētdien pārtrauca lidmašīnas meklēšanu Andamānu un Nikobaru salu rajonā un Bengālijas līcī.

 

Svarīgākais