Lukašenko piedāvās Krievijai iespēju pie Baltkrievijas robežas izvietot 15 lidmašīnas

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko,šodien, 12. martā, izteicies, ka sasitībā ar NATO aktivitātēm robežas tuvumā, piedāvās Krievijai iespēju izvietot pie robežas ar Baltkrieviju 15 lidmašīnas, vēsta Itartass.

Tā šodien uzstājoties Baltkrievijas drošības padomes sēdē, Lukašenko teicis, ka Baltkrievija adekvāti reaģēs uz NATO spēku pastiprināšanos pie savas robežas.

"Mēs uz to reaģējām mierīgi, līdz  nesākās lielas mācības Polijas teritorijā. Pēdējo 24 stundu laikā Polijā izvietotas vēl 10 lidmašīnas no Itālijas. Es domāju, ka jāsazinās ar Krievijas ģenerālštāba vadību un jāpiedāvā viņiem to papildinājumu, kuru viņiem mums ir jāsniedz," izteicās Lukašenko.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainai piederošajā Krimas pussalā, ceturtdien Lietuvas Gaisa kara spēku bāzē ieradās seši ASV Gaisa spēku iznīcinātāji F-15C "Eagle", pievienojoties četriem tā paša tipa iznīcinātājiem, kas nodrošina patrulēšanu kopš gada sākuma, kad šo NATO misiju uz četriem mēnešiem pārņēma ASV. Šauļos nolaidušās arī divas lidmašīnas KC-135, kas paredzētas iznīcinātāju degvielas krājumu papildināšanai gaisā. Ar tām atlidojis iznīcinātājus apkalpojošais personāls - vairāk nekā pussimts cilvēku.

Pirmdien NATO paziņoja, ka virs Polijas un Rumānijas teritorijas sāks patrulēt alianses izlūklidmašīna.

"Mēs reaģējām savaldīgi, kamēr dienvidos, Polijā, nesākās plaša mēroga manevri un Polija nelūdza šīs mācības paplašināt. Tas liek uzdot jautājumu, kāpēc?" norādīja Lukašenko. "Kāpēc tagad, kad šajā reģionā viss nav mierīgi?"

Jau ziņots, ka NATO ārkārtas apspriedē 4. martā Krieviju atkārtoti brīdināja par tās aktivitātēm Ukrainā, NATO ģenerālsekretārs norādīja, ka tām ir nopietna ietekme uz drošību eiroatlantiskajā telpā.

 "Neskatoties uz starptautiskās sabiedrības atkārtotiem aicinājumiem, Krievija turpina pārkāpt Ukrainas suverenitāti un teritoriālo integritāti un turpina pārkāpt savas starptautiskās saistības. NATO uzsver gatavību aizstāvēt savas dalībvalstis," norādīja NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens.

 Tāpat viņš norādīja, ka NATO vēstnieki Krievijas rīcību uzskata par starptautisko saistību un līgumu pārkāpumiem.

Svarīgākais