Ņujorkā uzsprāgst dzīvojamā māja; divi bojāgājušie

© Scanpix/Reuters

Pēc sprādziena Ņujorkā,Hārlemā sabrukusi dzīvojamā māja un notikuma vietā izcēlies ugunsgrēks, ziņo telekanāls NY1.

 Vietējie telekanāli vēsta, ka ir viens bojāgājušais un daudzi  cietušie, vairāki garāmgājēji guvuši vieglus ievainojumus. Notikumu vietā strādā ugunsdzēsēji. Par sprādziena iemesliem pagaidām netiek ziņots. Dūmi ieskauj visu tuvējo kvartālu, ugunsdzēsējiem izdevies no drupām izglābt bērnu un dažus pieaugušos.

Ēkas drupas bloķējušas satiksmi  metro līnijā  Metro Nort.

Pēc jaunākajām ziņām  sprādziens nopostījis divas blakus esošas piecstāvu ķieģeļu mājas Manhetenā kavrtālā starp 116 ielu un Parka Avēniju, un sabojājis tuvumā stāvošās automašīnas.

Kā ziņo NY1, vienas ēkas pirmajā stāvā atradusies baznīca, bet augšējos stāvos dzīvokļi. Otras klavieru veikals un augšējos stāvos dzīvokļi.

Divi cilvēki gājuši bojā, bet 18 cilvēki guvuši dažādas pakāpes ievainojumus. Kā viena no sprādziena cēloņa  versijām tiek minēta gāzes noplūde, bet aculiecinieki stāsta, ka gāzes smaka pirms sprādziena neesot bijusi jūtama.

 
Kā ziņo vietējie mediji, Ņujorkas mērs Bils de Blasio televīzijā izteicies, ka sprādziena cēlonis ir gāzes noplūde. Neilgi pirms sprādziena, kāds tuvējās ēkas iedzīvotājs zvanījis un sūdzējies par gāzes noplūdi. Firmas Con Edison pārstāvji teikuši, ka nosūtīs uz ēku inženierus, kas apsekos  un novērsīs gāzes noplūdi. Kā izteicies firmas pārstāvis  Alfonso Kiross, viņš pēc divām minūtēm nosūtījis uz norādīto adresi ekipāžu, bet tā ieradusies jau pēc sprādziena.