Krievijas karavīri ieņem vēl vienu Ukrainas robežsardzes posteni

Krievijas karavīri svētdienas rītā ieņēmuši vēl vienu Ukrainas robežsardzes posteni.

Incidents noticis svētdienas rītā ap plkst.6 (pēc vietējā un Latvijas laika), un Krievijas karavīri no posteņa nav izlaiduši aptuveni 30 cilvēkus.

Kā pavēstīja Ukrainas Robežapsardzības pārvaldes pārstāvis, Krievijas spēku kontrolē šobrīd Krimā ir jau 11 robežsardzes posteņi.

LETA jau ziņoja, ka Krievijas karavīri naktī uz sestdienu Krimā ar varu ieņēma Ukrainas robežapsardzības dienesta posteni "Ščelkino" un, draudot ar ieročiem, izdzina robežsargu ģimenes no telpām. Krievijas īpašo uzdevumu vienības karavīri piekāva dežūrējošās maiņas vecāko, kurš mēģinājis pretoties, kā arī sagrāba postenī esošos ieročus.

Agresīvi noskaņotie krievu karavīri ielauzās arī dzīvokļos, kur mitinās robežsargu ģimenes, un izdzina cilvēkus no telpām, teikts Robežapsardzības pārvaldes izplatītajā paziņojumā.

Robežsargiem atņemti arī mobilie tālruņi, un, draudot ar ieročiem, viņiem likts atstāt posteņa novietnes teritoriju.

Pasaulē

Bezpeļņas dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācija "Eesti Suurkiskjad", kas iesniedza prasību tiesā pret Vides departamentu saistībā ar lāču medību atļaušanu jau ir uzvarējusi divās tiesu instancēs, kas nozīmē, ka lāču medības Igaunijā līdz šim ir notikušas nelikumīgi, paziņoja organizācija.

Svarīgākais